Kerstpakketten trends 2021

Kerstpakketten trends 2023

Het is weer tijd om na te denken over het kiezen van een kerstpakket voor uw werknemers, voor familie, vrienden of geliefden. Net als bij modetrends het geval is, zijn ook kerstpakketten ieder jaar weer anders: een ander thema, een nieuwe look of een verschillende inhoud. Ieder jaar worden de trends weer gesignaleerd en aan de hand hiervan worden kerstpakketten samengesteld. Wij van Italiaans Kerstpakketje houden deze kerstpakketten trends van 2021 natuurlijk ook nauwlettend in de gaten!

Wat zijn dan de trends op het gebied van kerstpakketten voor 2021? We zetten ze voor u op een rijtje! Lees hier meer over welke trends er te vinden zij in de wereld van kerstpakketten voor aankomende kerst.

Pakketten met veel inhoud

Hoe gevulder het pakket wat iemand ontvangt, hoe groter de glimlach. Ieder product moet natuurlijk een cadeautje zijn dus hoe voller de doos, hoe groter de verrassing! Zeker een pakket met kwaliteitsproducten geeft gegarandeerd een glimlach bij de ontvanger.

Dit jaar wordt er uitgepakt wat betreft het vullen van een kerstpakket. Met goedgevulde
kerstpakketten laten we immers zien dat we om iemand geven en dat iemand ertoe doet. Een stukje erkenning dus. Zeker nu we langzaamaan de coronamaatregelen achter ons laten is dit een mooie manier om iemand te laten weten dat u aan ze denkt. Een kerstpakket is een mooie manier om waardering uit te spreken voor de afgelopen periode. Of het een collega, vriend of vriendin, familielid of iemand anders is, een goedgevuld kerstpakket wil iedereen ontvangen.

Landenthema

Een andere trend is een kerstpakket met een landenthema. De producten in dit soort pakketten zijn helemaal aangepast aan de tradities, gewoonten en specialiteiten van een bepaald land. We geven vast een paar voorbeelden ter inspiratie!

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Belgischt thema met een mooi bierpakket, met Belgische bieren, aangevuld met Belgische bonbons. Misschien laat u liever uw werknemers kiezen uit verschillende opties zoals een Brugse Zot bierpakket, een lekker Vlaams borrelpakket, of heerlijke Brusselse chocolade. U kunt ook denken aan een wafelijzer voor Luikse wafels, compleet met producten om deze meteen te maken. Heerlijk!

Wanneer u zoekt naar iets creatiefs als invulling voor een kerstpakket zou een kookpakket iets kunnen zijn. Een Engels thema met allerlei producten om Britse gerechten klaar te maken, zoals Fish and chips, English breakfast, scones of thee.

Een invulling zou ook een Aziatisch thema kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan groene thee, rijst en noedels, verschillende sauzen en kruiden, of recepten voor het maken van Aziatische gerechten. Buiten de box denken is toegestaan, want de mogelijkheden binnen het landenthema zijn eindeloos.

We zouden Italiaans Kerstpakketje niet zijn als we het Italiaanse landenthema voorbij laten gaan. Italië is bij uitstek het land van mooie wijnen, diverse worsten, kazen en Italiaanse chocolade. Het land staat bekend om de kwalitatieve producten en de wil om alleen het beste te leveren. Uitermate geschikt voor een kerstpakket dus!

Het landenthema hebben wij natuurlijk al helemaal meegenomen vanuit de kerstpakketten trends 2021. Ons landenthema is Italië en we bieden kerstpakketten met de mooiste streekproducten in een gevarieerd aanbod. Heeft u onze kerstpakketten al bekeken?

Variatie in kerstpakketten

Afwisseling in de kerstpakketten is een nieuwe trend, bijvoorbeeld een pakket met meerdere soorten producten, of een uniek pakket waaraan u nog niet eerder had gedacht. De invulling is breed, evenals de mogelijkheden.

Daarnaast kunt u ook denken aan een gepersonaliseerd pakket voor iedere werknemer of relatie. Geen standaard kerstpakket voor iedereen, maar een combinatie van verschillende kerstpakketten, beter afgestemd op de persoon. Leuk idee toch? Wij vinden dit in ieder geval een mooie trend!

Kleur, kleur en nog meer kleur

Eén van de andere kerstpakketten trends van 2021 is het gebruiken van een verrassende kleurencombinatie. Oftewel, heel veel kleuren, een specifieke kleur, of twee contrasterende kleuren: het kan dit jaar niet fout gaan op het gebied van kleur! De kleuren kunt u zelf invullen, of aanpassen aan de kleuren die binnen uw bedrijf centraal staan. U kunt ook denken aan een pakket in één kleur, bijvoorbeeld geheel in het rood. Dit geeft mooie en contrasterende effecten. U kunt hiermee helemaal los gaan en zelf bepalen wat u mooi vindt en wat er bij uw bedrijf past.

Als tip willen we mee te geven om van tevoren eerst te bekijken welke producten allemaal bestaan in de gewenste kleur. Een korte brainstormsessie kan hierbij helpen. Bekijk online welke gele of rode producten er zijn die bruikbaar zijn voor een mooi kerstpakket en wees creatief. Zo heeft u een goed beeld bij uw wensen en ideeën voordat u gaat bestellen.

Meer eigen invulling in het kerstpakket

Eigen invulling is een interessante trend die heel veel ruimte geeft voor uw eigen wensen of voorkeuren. Ik kan me namelijk voorstellen dat u geen ‘standaard’ kerstpakket zoekt, maar graag origineel wilt zijn. U geeft liever een mooie cadeaubon of een specifiek product. Dit kan van alles zijn, van de nieuwste gadgets tot geluidssystemen, beautyproducten of boeken.

Ook in kerstpakketten gevuld met voedsel en dranken kan de eigen invulling centraal staan. Denk hierbij aan specifieke producten, de trend van kleurencombinaties of een landenthema. Ga vooral aan de slag met het samenstellen van uw kerstpakket dit jaar. Juist wanneer u kiest voor een pakket met voedsel en dranken is het leuk als dit een eigen invulling krijgt. Maak uw kerstpakket zo persoonlijk als u dat wenst, met een leuke boodschap, een product waarbij de ontvanger aan u denkt of vind zelf een andere manier om een origineel kerstpakket cadeau te geven aan uw collega, familie of geliefde.

Wij denken natuurlijk graag met u mee over het personaliseren van uw kerstpakketten! Neem vooral contact op als u hierover vragen heeft.

We hopen dat u iets heeft gehad aan de kerstpakketten trends 2021! Hopelijk heeft u nieuwe
inspiratie opgedaan en bent u helemaal klaar voor het samenstellen van een mooi kerstpakket dit jaar! Heeft u al een goed idee?

Italiaanse delicatessen

Italiaanse delicatessen: OREGANO

OreganoOregano behoort tot de 15 meest geneeskrachtige kruiden ter wereld. Oregano is rijk aan vitamine K, ijzer en calcium. Iedereen kent de Italiaanse keuken, verse pizza’s, verse pasta’s en smaakmakende kruiden. Éen van de belangrijkste kruiden in Italië, is het kruid Oregano. Oregano is een Italiaans kruid en is verwant aan Marjolein, ook wel ‘’wilde Marjolein genoemd. Alleen is Oregano wilder en sterker van smaak. Wij, Nederlanders, maken meestal pas goed kennis met Oregano wanneer wij op vakantie zijn in Italië en een originele platte pizza bestellen, waar de Oregano over heen gestrooid wordt. Oregano kan je zowel vers als gedroogd gebruiken. Wel is het zo dat gedroogde Oregano meer smaak aan je gerecht geeft.
Bestel meteen je eigen Oregano

 

Italiaanse delicatessen: PANETTONE

Als onderdeel van de Italiaanse delicatessen bevatten een aantal van onze kerstpakketten panettone. Dit brood vindt zijn oorsprong in Milaan. Voor Italianen is Kerstmis zonder panettone geen Kerstmis. Dit bijzondere kerstbrood, dat dankzij zijn luchtige structuur en zoete smaak eigenlijk meer weg heeft van cake, is heerlijk als kerstdessert met een glaasje spumante of bij het kerstontbijt, met een schuimige cappuccino. Lees dit AH recept hoe je dit verukkelijke brood zelf bereidt!

Italiaanse delicatessen: ZOETE MOUSSERENDE WIJN

Een ander element dat zeker tot de Italiaanse delicatessen kan worden geschaard is de dessertwijn is voor de liefhebber het ‘pareltje’ van de Italiaanse wijn kelder. Over het algemeen is een dessertwijn zoet en is verkrijgbaar in wit, rood en rosé. In deze zoete mousserende Italiaanse wijn zit 16.00% alcohol. Mousserende wijn wordt het niet vaak genoemd. In de volksmond is het bubbeltjes wijn of schuimwijn. Er zit koolzuurgas in de wijn vandaar dat ze het bubbeltjes wijn noemen. Een fles mousserende Italiaanse wijn moet rustig geopend worden anders verdwijnt de koolzuur snel uit de Italiaanse wijn. Hou jij er ook van om wijn te combineren met wat lekkers? Bekijk dan dit overzicht zodat je de beste smaakcombinatie kunt maken!

Italiaanse delicatessen: NOUGAT

Wanneer we het hebben over bekende Italiaanse delicatessen dan denk je meteen aan Torrone, anders genoemd nougat, een Italiaans brouwsel gemaakt van honing, goed opgeklopt eiwit, vanille en noten. Hoewel het wordt gemaakt in heel Italië is de nougat uit Sicilië de lekkerste vanwege zijn bijzondere zoetheid en textuur. Genoeg plezier om te eten, maar toch zacht genoeg en gemakkelijk om op te kauwen (vooral voor jongeren). Het wordt op smaak gebracht met amandelen, pistache of andere noten. In ons goedkoopste PO pakket is het tevens gezoet met honing van oranje bloemen, dit snoep smelt praktisch in de mond. Wil je anders dan pure nougat eten? Benieuwd hoe moeilijk het is om het zelf te maken?

Italiaanse delicatessen: PANDORO

Wie ooit met Natale (Kerst) of Capodanno (oudjaar), in Italia is geweest, weet dat pandoro niet weg te denken is als tradizione natalizia (kersttraditie). De zoete kerstcake komt oorspronkelijk uit Verona. Ook de mooie verpakking zorgt ervoor dat het in Italia een van de meest gegeven regali (geschenken)/Italiaanse delicatessen, is tijdens de feestdagen. De unieke smaak is lastig te omschrijven, maar de goudgele cake houdt het midden tussen briochebrood en droge cake. Traditioneel wordt pandoro als nagerecht gegeten, maar het smaakt ook uitstekend bij een glaasje droge prosecco of zoete mousserende wijn zoals in onze pakketten, bij de koffie of thee of als tussendoortje! Onze pandoro heeft een gewicht van 750 gram en is houdbaar tot eind april 2019 maar wij denken dat als u de pandoro proeft deze het nieuwe jaar niet zal halen. Wist je trouwens dat Pan d’oro brood van goud betekent?

Italiaanse delicatessen: PASTA

In diverse kerstpakketten zitten verschillende soorten pasta’s. Pasta is een deegproduct, gemaakt uit harde granen, voornamelijk harde tarwe, die op allerlei manieren in allerlei vormen versneden kan worden. Het deeg kan eerst tot dunne plakken gerold worden en dan in stroken gesneden. Dit leidt tot de langwerpige spaghetti. Het kan ook geëxtraheerd worden (macaroni, fusilli en penne). Ook kunnen de plakjes tot vierkantjes gesneden worden en dan met een vulling erin met de hand tot raviolli of tortellini (taartjes) gerold worden. Er bestaan twee hoofdsoorten Italiaanse pasta, pasta secca of asciutta (gedroogde pasta, eventueel met ei bereid, pasta secca all’uova), en pasta fresca (verse pasta).

Geschiedenis

Pasta is onafhankelijk van elkaar in diverse culturen ontstaan en van daaruit over de hele wereld verspreid. Pasta werd waarschijnlijk het eerst gebruikt in China, waar het nog steeds veel wordt gegeten. Chinese en Aziatische pastasoorten worden echter vooral ‘noedels’ genoemd.

Veel bronnen claimen dat pasta in Italië geïntroduceerd werd door Marco Polo, die het meenam met zijn reizen uit Azië in 1292. Echter, de geschiedenis van macaroni gaat in Italië terug tot de Romeinen, die het beschouwden als “een geschenk van de Goden “. Er bestaat een legende dat pasta was uitgevonden door de Griekse god van het vuur, Hephaistos (Vulcanus bij de Romeinen), maar deze legende wordt nergens in de klassieke literatuur aangetroffen.

Maar het staat vast dat de Grieken en Romeinen pasta kenden. De Grieken kenden een soort brede platte pasta, ‘laganon’, die lijkt op het hedendaagse lasagna. Het grote verschil met lasagna is echter dat de Grieken de pasta niet kookten, maar de pasta roosterden of bakten in een oven, vergelijkbaar met de tegenwoordige pizza.

Apicius, een Romeinse schrijver uit de 1e eeuw, beschrijft een soort pasta met vulling, deze werden ‘lagana’ genoemd. Hoewel er geen recept bekend is, zijn er beschrijvingen bekend voor meer-lagige varianten en vullingen met vlees en vis. Deze pasta is dan ook vergelijkbaar met hedendaagse ravioli of tortellini.

Het wordt ook gespeculeerd dat de Etrusken ook een soort pasta kenden, maar hiervan is geen historisch bewijs.

Italiaanse delicatessen: Worstjes

In heel Italië is deze worst (cotechino) die gemaakt wordt van resten varkensvlees en rauw zwoerd (varkensvel) populair. Cotechino is een vette worst van varkensvlees en zwoerd. De worst komt oorspronkelijk uit Modena en draagt het IGP-kenmerk. De worst werd vroeger meteen na het slachten gemaakt. Meestal werden de snippers gebruikt die niet geschikt waren voor de fijnere salami’s. Vlees en zwoerd wordt heel fijn gemalen en op smaak gebracht met zout, peper, paprika en rode wijn. Het deeg wordt in een brede varkensdarm gestopt en afgebonden tot stukken van 300-800 gram. De worsten worden enkele weken gedroogd of meteen rauw verkocht. Voor het gebruik worden ze 2 – 3 uur voorzichtig gegaard zodat ze niet kapot knappen. Vaak wordt er polenta (maisgriesmeel) bij geserveerd.

Brengers van rijkdom zijn voor het volgende jaar. De Italianen eten cotechino graag samen met linzen op oudejaarsavond of op nieuwjaardag. De traditie is dat als je een stukje cotechino met lenticchie (linzen) eet op de laatste avond van het jaar, je veel geluk zult hebben in het nieuwe jaar. De linzen symboliseren de rijkdom aan geld. Verse cotechino moet lang garen. De worst in onze pakketten is voorgekookt en vacuüm verpakt.


 

Pittige Oostenrijkse Goulash

Recept week 2 – Pittige Goulash

Deze week misschien geen oer Italiaans recept.
Maar Oregano is natuurlijk wel van de partij! Pittige Oostenrijkse Goulash

  • 750 gram mager rundvlees
  • 250 gram varkenslappen
  • 50 gram boter om te bakken
  • Olie om te bakken
  • Peper, zout
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 3 eetlepels witte azijn
  • 2 eetlepels gedroogd Oregano
  • Mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kilo uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ½ rode paprika
  • 2 theelepels pittige paprikapoeder of cayennepeper
  • 2 eetlepels milde paprikapoeder
pittige kipfilet

Recept week 1 – Pittige Kipfilet a la Pizzaiola

Oregano past bij bijna elke groente-, vlees- of gevogeltesoort en de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Verse oreganoblaadjes smaken verfijnd en licht zoet, in gedroogde vorm is de smaak kruidig en warm.
Probeer eens onderstaande recepten uit en ontdek de veelzijdigheid van dit geliefde keukenkruid!

  • Pittige Kipfilet a la Pizzaiola
  • 400 gram kipfilet
  • Peper, zout
  • Bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 kleine uit
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 theelepels oregano