Kerstpakketten trends 2021

Kerstpakketten trends 2023

Het is weer tijd om na te denken over het kiezen van een kerstpakket voor uw werknemers, voor familie, vrienden of geliefden. Net als bij modetrends het geval is, zijn ook kerstpakketten ieder jaar weer anders: een ander thema, een nieuwe look of een verschillende inhoud. Ieder jaar worden de trends weer gesignaleerd en aan de hand hiervan worden kerstpakketten samengesteld. Wij van Italiaans Kerstpakketje houden deze kerstpakketten trends van 2021 natuurlijk ook nauwlettend in de gaten!

Wat zijn dan de trends op het gebied van kerstpakketten voor 2021? We zetten ze voor u op een rijtje! Lees hier meer over welke trends er te vinden zij in de wereld van kerstpakketten voor aankomende kerst.

Pakketten met veel inhoud

Hoe gevulder het pakket wat iemand ontvangt, hoe groter de glimlach. Ieder product moet natuurlijk een cadeautje zijn dus hoe voller de doos, hoe groter de verrassing! Zeker een pakket met kwaliteitsproducten geeft gegarandeerd een glimlach bij de ontvanger.

Dit jaar wordt er uitgepakt wat betreft het vullen van een kerstpakket. Met goedgevulde
kerstpakketten laten we immers zien dat we om iemand geven en dat iemand ertoe doet. Een stukje erkenning dus. Zeker nu we langzaamaan de coronamaatregelen achter ons laten is dit een mooie manier om iemand te laten weten dat u aan ze denkt. Een kerstpakket is een mooie manier om waardering uit te spreken voor de afgelopen periode. Of het een collega, vriend of vriendin, familielid of iemand anders is, een goedgevuld kerstpakket wil iedereen ontvangen.

Landenthema

Een andere trend is een kerstpakket met een landenthema. De producten in dit soort pakketten zijn helemaal aangepast aan de tradities, gewoonten en specialiteiten van een bepaald land. We geven vast een paar voorbeelden ter inspiratie!

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Belgischt thema met een mooi bierpakket, met Belgische bieren, aangevuld met Belgische bonbons. Misschien laat u liever uw werknemers kiezen uit verschillende opties zoals een Brugse Zot bierpakket, een lekker Vlaams borrelpakket, of heerlijke Brusselse chocolade. U kunt ook denken aan een wafelijzer voor Luikse wafels, compleet met producten om deze meteen te maken. Heerlijk!

Wanneer u zoekt naar iets creatiefs als invulling voor een kerstpakket zou een kookpakket iets kunnen zijn. Een Engels thema met allerlei producten om Britse gerechten klaar te maken, zoals Fish and chips, English breakfast, scones of thee.

Een invulling zou ook een Aziatisch thema kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan groene thee, rijst en noedels, verschillende sauzen en kruiden, of recepten voor het maken van Aziatische gerechten. Buiten de box denken is toegestaan, want de mogelijkheden binnen het landenthema zijn eindeloos.

We zouden Italiaans Kerstpakketje niet zijn als we het Italiaanse landenthema voorbij laten gaan. Italië is bij uitstek het land van mooie wijnen, diverse worsten, kazen en Italiaanse chocolade. Het land staat bekend om de kwalitatieve producten en de wil om alleen het beste te leveren. Uitermate geschikt voor een kerstpakket dus!

Het landenthema hebben wij natuurlijk al helemaal meegenomen vanuit de kerstpakketten trends 2021. Ons landenthema is Italië en we bieden kerstpakketten met de mooiste streekproducten in een gevarieerd aanbod. Heeft u onze kerstpakketten al bekeken?

Variatie in kerstpakketten

Afwisseling in de kerstpakketten is een nieuwe trend, bijvoorbeeld een pakket met meerdere soorten producten, of een uniek pakket waaraan u nog niet eerder had gedacht. De invulling is breed, evenals de mogelijkheden.

Daarnaast kunt u ook denken aan een gepersonaliseerd pakket voor iedere werknemer of relatie. Geen standaard kerstpakket voor iedereen, maar een combinatie van verschillende kerstpakketten, beter afgestemd op de persoon. Leuk idee toch? Wij vinden dit in ieder geval een mooie trend!

Kleur, kleur en nog meer kleur

Eén van de andere kerstpakketten trends van 2021 is het gebruiken van een verrassende kleurencombinatie. Oftewel, heel veel kleuren, een specifieke kleur, of twee contrasterende kleuren: het kan dit jaar niet fout gaan op het gebied van kleur! De kleuren kunt u zelf invullen, of aanpassen aan de kleuren die binnen uw bedrijf centraal staan. U kunt ook denken aan een pakket in één kleur, bijvoorbeeld geheel in het rood. Dit geeft mooie en contrasterende effecten. U kunt hiermee helemaal los gaan en zelf bepalen wat u mooi vindt en wat er bij uw bedrijf past.

Als tip willen we mee te geven om van tevoren eerst te bekijken welke producten allemaal bestaan in de gewenste kleur. Een korte brainstormsessie kan hierbij helpen. Bekijk online welke gele of rode producten er zijn die bruikbaar zijn voor een mooi kerstpakket en wees creatief. Zo heeft u een goed beeld bij uw wensen en ideeën voordat u gaat bestellen.

Meer eigen invulling in het kerstpakket

Eigen invulling is een interessante trend die heel veel ruimte geeft voor uw eigen wensen of voorkeuren. Ik kan me namelijk voorstellen dat u geen ‘standaard’ kerstpakket zoekt, maar graag origineel wilt zijn. U geeft liever een mooie cadeaubon of een specifiek product. Dit kan van alles zijn, van de nieuwste gadgets tot geluidssystemen, beautyproducten of boeken.

Ook in kerstpakketten gevuld met voedsel en dranken kan de eigen invulling centraal staan. Denk hierbij aan specifieke producten, de trend van kleurencombinaties of een landenthema. Ga vooral aan de slag met het samenstellen van uw kerstpakket dit jaar. Juist wanneer u kiest voor een pakket met voedsel en dranken is het leuk als dit een eigen invulling krijgt. Maak uw kerstpakket zo persoonlijk als u dat wenst, met een leuke boodschap, een product waarbij de ontvanger aan u denkt of vind zelf een andere manier om een origineel kerstpakket cadeau te geven aan uw collega, familie of geliefde.

Wij denken natuurlijk graag met u mee over het personaliseren van uw kerstpakketten! Neem vooral contact op als u hierover vragen heeft.

We hopen dat u iets heeft gehad aan de kerstpakketten trends 2021! Hopelijk heeft u nieuwe
inspiratie opgedaan en bent u helemaal klaar voor het samenstellen van een mooi kerstpakket dit jaar! Heeft u al een goed idee?

You may also like