kerstpakket aftrekbaar

Kerstpakketten aftrekbaar, hoe zit dat?

Wilt u uw klanten of relaties een kerstpakket schenken? Dan is het goed om u in te lezen in de regelingen rondom belastingen. Zijn kerstpakketten aftrekbaar? Er is nu nog meer reden om een mooi kerstpakket cadeau te geven. BTW over zakelijke uitgaven is namelijk aftrekbaar als voorbelasting, wat het nog voordeliger maakt om een cadeau te geven als werkgever. Kerstpakketten vallen ook onder deze regeling. De BTW is daarom zeker aftrekbaar! Hoe gaat dit precies? We zullen u helpen. 

BTW kerstpakket aftrekbaar (WKR)

Als ondernemer betaalt u over verschillende dingen BTW. Bij geschenken kunt u gebruik maken van de werkkostenregeling (WKR), waarbij u gebruik kunt maken van de zogenoemde vrije ruimte. Dit is een percentage van de totale loonsom, wat de optelsom van alle salarissen van uw medewerkers is. De vrije ruimte is in 2020 verhoogd van 1.7% naar 3%. Daarom geldt ook voor 2021 ook 3% bij een loonsom van maximaal 400.000 euro. U kunt dus bij een totale loonsom van €400.000, €12.000 euro onbelast gebruiken voor schenkingen. Boven deze loonsom is de vrije ruimte 1.18%. Dit betekend dat u sinds 2020 méér onbelaste ruimte heeft om uw personeel te belonen met een mooi kerstpakket. Benut dan ook de extra vrije ruimte die aanwezig is in 2021 door middel van deze fiscaal aftrekbare kerstpakketten! Ook Italiaans kerstpakketje biedt u dit jaar weer een smakelijke assortiment van btw aftrekbare kerstpakketten!

Hoe zit het met bestaande tegenover nieuwe klanten?

Het is belangrijk om te bekijken of er sprake is van een kerstpakket voor nieuwe of bestaande relaties. De kosten voor een kerstpakket aan een nieuwe klant zijn volledig aftrekbaar. Bij bestaande klanten zijn de kosten tot 80% aftrekbaar. Er zit wel een maximum bedrag aan de schenkingen. Een werknemer of relatie mag per jaar niet méér dan 227 euro exclusief btw aan geschenken ontvangen. Boven dit bedrag is de btw niet meer aftrekbaar.

Hoe kan ik als ondernemer gebruik van maken van deze regeling?

Nu dat u weet wat de werkkostenregeling rondom kerstpakketten inhoud, vraagt u zich vast af hoe u dit als ondernemer verder invult. Om gebruik te kunnen maken van de WKR, en dus van fiscaal aftrekbare kerstpakketten, kunt u op de volgende zaken letten.

De WKR regeling voor werknemers

  • Bij het geven van aftrekbare kerstpakketten let u op de vrije ruimte. De vrije ruimte is 3% van de totale loonsom, als deze loonsom onder de €400.000 is. 
  • Alle kosten die gemaakt worden in deze vrije ruimte is  aftrekbaar, mits deze kosten bedoeld zijn om medewerkers te belonen. Hier vallen dus zeker ook kerstpakketten onder.
  • Verder moeten de kosten van de onbelaste vergoeding per jaar onder de €227 (exclusief btw) blijven.

De WKR regeling voor klanten

  • Bij schenkingen aan nieuwe klanten zijn de volledige kosten btw aftrekbaar
  • Bij schenkingen aan bestaande klanten zijn 80% van de kosten zijn aftrekbaar
  • Ook bij klanten moeten de onbelaste vergoeding per jaar onder de €227 (exclusief btw) blijven.

Passen uw wensen in deze regelingen? Bestel dan hier uw Italiaanse kerstpakketten! Compleet btw aftrekbaar en variërende in prijs om optimaal gebruik te maken van de werkkostenregeling.

You may also like