kerstpakket aftrekbaar

Kerstpakketten aftrekbaar, hoe zit dat?

Wilt u uw klanten of relaties een kerstpakket schenken? Dan is het goed om u in te lezen in de regelingen rondom belastingen. Zijn kerstpakketten aftrekbaar? Er is nu nog meer reden om een mooi kerstpakket cadeau te geven. BTW over zakelijke uitgaven is namelijk aftrekbaar als voorbelasting, wat het nog voordeliger maakt om een cadeau te geven als werkgever. Kerstpakketten vallen ook onder deze regeling. De BTW is daarom zeker aftrekbaar! Hoe gaat dit precies? We zullen u helpen. 

BTW kerstpakket aftrekbaar (WKR)

Als ondernemer betaalt u over verschillende dingen BTW. Bij geschenken kunt u gebruik maken van de werkkostenregeling (WKR), waarbij u gebruik kunt maken van de zogenoemde vrije ruimte. Dit is een percentage van de totale loonsom, wat de optelsom van alle salarissen van uw medewerkers is. De vrije ruimte is in 2020 verhoogd van 1.7% naar 3%. Daarom geldt ook voor 2021 ook 3% bij een loonsom van maximaal 400.000 euro. U kunt dus bij een totale loonsom van €400.000, €12.000 euro onbelast gebruiken voor schenkingen. Boven deze loonsom is de vrije ruimte 1.18%. Dit betekend dat u sinds 2020 méér onbelaste ruimte heeft om uw personeel te belonen met een mooi kerstpakket. Benut dan ook de extra vrije ruimte die aanwezig is in 2021 door middel van deze fiscaal aftrekbare kerstpakketten! Ook Italiaans kerstpakketje biedt u dit jaar weer een smakelijke assortiment van btw aftrekbare kerstpakketten!

Hoe zit het met bestaande tegenover nieuwe klanten?

Het is belangrijk om te bekijken of er sprake is van een kerstpakket voor nieuwe of bestaande relaties. De kosten voor een kerstpakket aan een nieuwe klant zijn volledig aftrekbaar. Bij bestaande klanten zijn de kosten tot 80% aftrekbaar. Er zit wel een maximum bedrag aan de schenkingen. Een werknemer of relatie mag per jaar niet méér dan 227 euro exclusief btw aan geschenken ontvangen. Boven dit bedrag is de btw niet meer aftrekbaar.

Hoe kan ik als ondernemer gebruik van maken van deze regeling?

Nu dat u weet wat de werkkostenregeling rondom kerstpakketten inhoud, vraagt u zich vast af hoe u dit als ondernemer verder invult. Om gebruik te kunnen maken van de WKR, en dus van fiscaal aftrekbare kerstpakketten, kunt u op de volgende zaken letten.

De WKR regeling voor werknemers

  • Bij het geven van aftrekbare kerstpakketten let u op de vrije ruimte. De vrije ruimte is 3% van de totale loonsom, als deze loonsom onder de €400.000 is. 
  • Alle kosten die gemaakt worden in deze vrije ruimte is  aftrekbaar, mits deze kosten bedoeld zijn om medewerkers te belonen. Hier vallen dus zeker ook kerstpakketten onder.
  • Verder moeten de kosten van de onbelaste vergoeding per jaar onder de €227 (exclusief btw) blijven.

De WKR regeling voor klanten

  • Bij schenkingen aan nieuwe klanten zijn de volledige kosten btw aftrekbaar
  • Bij schenkingen aan bestaande klanten zijn 80% van de kosten zijn aftrekbaar
  • Ook bij klanten moeten de onbelaste vergoeding per jaar onder de €227 (exclusief btw) blijven.

Passen uw wensen in deze regelingen? Bestel dan hier uw Italiaanse kerstpakketten! Compleet btw aftrekbaar en variërende in prijs om optimaal gebruik te maken van de werkkostenregeling.

originele kerstpakketten

Originele kerstpakketten, hoe doe ik dat?

Hoe zorg ik voor originele kerstpakketten? Deze vraag behandelen we in de blog. Ieder jaar kan het weer de nodige zorgen opleveren: Hoe vind ik een origineel kerstpakket? We hebben al eerder aandacht besteed aan de kerstpakketten trends van 2021, ook deze blog is zeker het lezen waard! Hier kunt u inspiratie opdoen voor de invulling van een trendy kerstpakket.

In deze blog geven we u meer informatie over de verschillende mogelijkheden die er zijn in kerstpakketten. Wat is nu een origineel kerstpakket? Wij vinden dat originele kerstpakketten echt de wow-factor hebben. De ontvanger oprecht verrassen is blij maken met de inhoud, dat is waar het om gaat. Een uniek kerstpakket zegt iets over de gever en is het bewijs van moeite doen voor de ander. Maar wat is dan origineel? Dit kan een mooi kerstpakket zijn met wijnen en lekkere borrelhapjes, maar net zo goed een pakket met boeken of alles voor het bakken van een mooie taart. Bedenk bij het geven waar de ontvanger van houdt en geef het een persoonlijke touch door ook iets te verwerken van uw eigen bedrijf en van de ontvanger. Zo geeft u echt een persoonlijk kerstpakket!

Origineel kerstpakkettenidee

Uiteraard is er het traditionele kerstpakket; vol met eten en drinken en misschien zelfs een gourmetstel of een steengrilloven. Daarnaast bestaan er de vormen van kerstcadeaus zoals cadeaubonnen, tijdschriftenabonnementen of een adventskalender. Van goedkope kerstpakketten tot luxe kerstpakketten, in deze variaties kunt u altijd een pakket vinden. Dit zijn prachtige traditionele pakketten, waar men altijd blij mee is!

Wilt u een kerstpakket idee wat iets minder traditioneel is? Bekijk dan eens onze exclusieve kerstpakketten of Italiaanse gerechten om cadeau te doen. De exclusieve kerstpakketten zijn luxe kerstpakketten met de meest delicate producten uit Italië. Wanneer u een Italiaans gerecht cadeau doet dan krijgt de ontvanger alle ingrediënten en een recept voor een heerlijke Italiaanse maaltijd. Verrassend!

Klein kerstpakket

Wilt u iemand in uw omgeving een kerstcadeau geven wat niet al te groot en uitgebreid is? Meer een kerstattentie in gedachte? Dat is ook een mogelijkheid. U kunt denken aan een mooie fles wijn, een borrelplankje, een bakpakket, een mooi boek of iets dat aansluit bij een hobby. Het gebaar is belangrijker dan de grootte van het cadeau. Het mooiste hieraan dat u dit makkelijker kan personaliseren. stel u geeft meerdere personen een klein kerstpakket dan is het mogelijk om deze te personaliseren voor de ontvanger.

Het idee dat een kerstpakket altijd enorm moet zijn is achterhaald, kerst draait tenslotte om samen zijn en samen beleven. De grootte van een kerstcadeau heeft hier niets mee te maken. Wist u dat onze kerstpakketjes al vanaf 20 euro te koop zijn? Iets moois hoeft niet altijd heel duur te zijn!

Groot kerstpakket

Wilt u iemand extra in het zonnetje zetten? Misschien heeft een medewerker een hele zware tijd achter de rug, of heeft iemand een buitengewone prestatie geleverd die een mooie tegenprestatie verdient. U kunt denken aan een groot kerstpakket. Maar hoe blijven deze origineel? Dat hangt van de invulling en de verpakking af. Kies voor een uitgebreid pakket met allerlei ingrediënten in een passend geheel, of misschien wel een heel divers levensmiddelenpakket. Of ga voor een combinatie van bijvoorbeeld een goede fles whiskey, een mooi boek en een bordspel. De mogelijkheden voor een groot kerstpakket zijn eindeloos.

Wat denkt u van een kerstpakket in Italiaanse stijl? Al onze kerstpakketten vindt u hier. Wij leveren grote en kleine kerstpakketten voor allerlei budgetten. Ook kerstpakketten met een Italiaans gerecht en wijnpakketten zijn een leuk idee. Wijnen, kazen, worst of andere Italiaanse lekkernijen: wij voorzien u graag van prachtige kerstpakketten!

Hoe zorgt u ieder jaar weer voor een verrassend en origineel kerstpakket? We zijn benieuwd naar uw eigen ideeën!

 

Wijn kerstpakket

Wanneer wij denken aan kerst dan denken we aan heel veel lekker eten, met een mooie bijpassende wijn. Om een kerstmenu compleet te maken kunt u bij ieder gerecht een mooie wijn serveren die het gerecht complementeert. Een wijn kerstpakket is een mooie manier om de lekkerste wijnen cadeau te geven aan uw personeel, relaties of familie.

Wist u dat alle wijnen in onze kerstpakketten die wij aanbieden rechtstreeks afkomstig zijn uit Italië? Uiteraard hebben we de beste en lekkerste wijnen geselecteerd voor onze kerstpakketten.

Wijnpakket

Wanneer kiest u voor een wijn kerstpakket? Lees meer over wie u een kerstpakket kunt geven in onze wie verdient een kerstpakket blog. Dit kan natuurlijk een wijnpakket zijn, maar ook een ander soort kerstpakket met bijvoorbeeld verschillende gerechten, wijnen of andere producten.

Het gaat uiteindelijk natuurlijk om het gebaar. De grootte van het pakket is niet altijd alles. Onze voorkeur ligt altijd bij kwaliteit over kwantiteit, dus liever één goede fles wijn dan twee minder goede. De keuze is volledig aan u en natuurlijk ook afhankelijk van uw budget. Heeft u een kleiner budget te besteden? Ook daar helpen wij u graag bij!

De mogelijkheden voor een kerstpakket met wijn

Naast dat u iemand een wijnpakket kunt geven voor de komende feestdagen, past dit cadeau ook erg goed bij andere gelegenheden. Denk hierbij aan een verjaardag, jubileum, een mooi feest of gewoon om te laten weten dat u aan iemand denkt. Met een mooie kaart en borrelplank wordt het een heel gezellig pakket en kan de ontvanger hier heerlijk van genieten.

U kunt een kerstpakket met wijn zo uitgebreid maken als u dat zelf wilt. Dit kunnen één of meerdere flessen zijn aangevuld met andere producten. Wilt u een origineel pakket geven? Denk dan eens aan een kerstige wijnproeverij.

Onze Italiaanse wijnen zijn van uitstekende kwaliteit, uit de mooiste streken in Italië met de nadruk op de smaak. Bent u op zoek naar een mooie wijn maar wilt u deze met iets combineren? Geef dan een Italiaans gerecht cadeau. U ontvangt van ons een mooie wijn, passend bij een gerecht. In ieder gerecht pakketje ontvangt u alle ingrediënten en het recept. Kook met iemand samen of kook voor iemand anders. Een originele en leuke verrassing!

Op zoek naar exclusieve wijnpakketten? Wij bieden ook pakketten aan met meerdere exclusieve wijnen en een echt luxe gevoel. Voor de echte liefhebber en fijnproever!

Aan wie denkt u tijdens het lezen van deze blog? Een wijn kerstpakket is altijd groot plezier voor de ontvanger, SALUTI!

Wie verdient een kerstpakket

Wie verdient een kerstpakket?

Richting de feestdagen, wintermaanden en koudere dagen kan de vraag zomaar bij u omhoog komen: wie verdient een kerstpakket dit jaar? Natuurlijk gunt u iedereen een leuk, mooi of lekker kerstpakket, maar uw budget kan beperken. Welke mensen kiest u dan?

Natuurlijk geven we u graag wat meer inspiratie, want wij hebben het onderzoek vast voor u gedaan! Dus wie verdient een kerstpakket? We zullen verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje zetten.

Kerstpakket personeel

Uw personeel is natuurlijk voor de hand liggend. Heeft uw personeel dit jaar heel hard gewerkt, veel omzet gedraaid en hart voor uw bedrijf getoond? Verras hen dan met een prachtig kerstpakket. Een kerstgeschenk voor uw personeel kunt u zo groot of klein maken als u dat zelf wenst, bijvoorbeeld met diverse heerlijke producten, recepten of een mooie cadeaubon. U kunt denken aan mooie wijnen, een heerlijk kaasje, gedroogde worst of diverse andere lekkernijen. Wilt u het klein houden en denkt u meer aan een kleine kerstattentie voor het personeel? Ook dan zijn er vele opties te bedenken, zoals een mooie fles champagne. Doe alvast inspiratie op en kijk naar onze kerstpakketjes voor een klein budget!

Zakelijke kerstgeschenken

Naast het personeel kan het ook zo zijn dat u graag een kerstgeschenk wilt geven aan goede (zakelijke) relaties. Denk hierbij aan een goede fles wijn met hapjes, een uitgebreider pakket, of een luxueuze Italiaanse borrel die zij kunnen nuttigen met familie, goede vrienden of collega’s. Een leuke verrassing, die uw zakelijke relatie zeker goed zal doen. Dit biedt natuurlijk ook voordelen voor u, want een goede relatie biedt perspectief voor volgend jaar!

Bent u op zoek naar een kerstpakket voor uw zakelijke relaties? Dan bent u bij Italiaans Kerstpakketje aan het juiste adres. We helpen u graag bij uw keuze en bieden ruime mogelijkheden in het bestellen van grote aantallen of bijvoorbeeld gepersonaliseerde kerstpakketten. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Kerstpakket particulier

Naast dat er zakelijk bij ons een bestelling geplaatst kan worden kunt u ook als particulier een kerstpakket bestellen. Misschien wilt u graag een familie kerstpakket versturen, een kerstpakket voor opa of oma of bent u op zoek naar een origineel kerstcadeau voor een geliefde. Een kerstpakket hoeft namelijk niet altijd vanuit een bedrijf te komen. Het is een mooie manier om te laten zien dat u aan iemand denkt. 

Kerstpakket familie

Kerst draait ook om familie en veel families komen met de feestdagen bij elkaar om samen lekker te eten. Dit is natuurlijk een mooi moment voor een verrassing! Iets origineels meenemen? Een kerstpakket voor familie is hét originele cadeau voor komende kerst.

Het belangrijkste vinden wij dat u kunt genieten van iets moois geven aan een ander en dat u samen met uw dierbaren kunt genieten. Dat is toch de essentie van kerst! Iets moois bezorgen wat ontvangen wordt met een glimlach, dat is waar we het voor doen. Bij ons bestelt u ook als particulier een een kerstpakket.

Wij bieden diverse mogelijkheden voor zowel een kerstpakket voor mannen als een kerstpakket voor vrouwen. Personalisatie van jouw kerstpakket met een leuke kaart of een kleurenthema kan daarbij helpen! Mocht u hulp nodig hebben bij de invulling hiervan, dan denken wij natuurlijk graag met u mee. 

Dus: Wie verdient een kerstpakket?

Oftewel, het antwoord op de vraag waarvoor u deze blog hebt gelezen: ‘wie verdient een kerstpakket?’ Ons antwoord luidt: IEDEREEN! Of het klein is of groot, een kerstcadeau voor uw personeel, voor mannen en voor vrouwen, een kerstgeschenk voor uw relaties of of familie kerstpakket is. Uiteraard zult u zelf moeten bepalen wat er past binnen uw budget.  

Oneindige mogelijkheden

Bij Italiaans Kerstpakketje zijn er meerdere vormen te vinden voor een kerstpakket. We lichten ze graag kort voor u toe.

Wij hebben een breed assortiment van Italiaanse kerstpakketjes, passend bij verschillende budgetten. Daarnaast leveren wij ook maatwerk, dus wanneer u niet helemaal kunt vinden wat u zoekt, neem dan gerust contact op. Samen kijken we naar een passend kerstpakket voor uw personeel, relaties of familie.  

Daarnaast bieden wij exclusieve kerstpakketten aan. Deze bestaan uit de mooiste en meest luxueuze producten, zorgvuldig geselecteerd op smaak, geur en vorm. Zo zijn we verzekerd van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Een goede deal! Een exclusieve gelegenheid verdient natuurlijk ook een exclusief kerstpakket. En daar helpen we graag bij. 

In ons brede assortiment voor een kerstpakket, bijvoorbeeld voor uw personeel, bieden wij ook exclusieve kerstpakketten aan. Deze bestaan uit kwalitatieve en luxe producten, zorgvuldig geselecteerd op smaak, geur en vorm. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Een exclusieve gelegenheid verdient natuurlijk ook een exclusief kerstpakket, daar helpen we u graag bij. 

Op zoek naar een origineel kerstpakket? Geef een Italiaans gerecht cadeau! Niet alleen verrassend, ook nog eens heel lekker! Alleen al het samen in de keuken staan, samen met het gevoel van saamhorigheid en de gezelligheid geeft de ontvanger een goed gevoel. Uw ontvanger ka zelf invullen met wie zij het Italiaanse gerecht wilt gaan maken. Het recept en de ingrediënten worden allemaal meegeleverd, dus verder hoeft uw ontvanger alleen nog maar te genieten!

Wie gaat u dit jaar verrassen met een mooi kerstpakket?

Kerstpakketten trends 2021

Kerstpakketten trends 2023

Het is weer tijd om na te denken over het kiezen van een kerstpakket voor uw werknemers, voor familie, vrienden of geliefden. Net als bij modetrends het geval is, zijn ook kerstpakketten ieder jaar weer anders: een ander thema, een nieuwe look of een verschillende inhoud. Ieder jaar worden de trends weer gesignaleerd en aan de hand hiervan worden kerstpakketten samengesteld. Wij van Italiaans Kerstpakketje houden deze kerstpakketten trends van 2021 natuurlijk ook nauwlettend in de gaten!

Wat zijn dan de trends op het gebied van kerstpakketten voor 2021? We zetten ze voor u op een rijtje! Lees hier meer over welke trends er te vinden zij in de wereld van kerstpakketten voor aankomende kerst.

Pakketten met veel inhoud

Hoe gevulder het pakket wat iemand ontvangt, hoe groter de glimlach. Ieder product moet natuurlijk een cadeautje zijn dus hoe voller de doos, hoe groter de verrassing! Zeker een pakket met kwaliteitsproducten geeft gegarandeerd een glimlach bij de ontvanger.

Dit jaar wordt er uitgepakt wat betreft het vullen van een kerstpakket. Met goedgevulde
kerstpakketten laten we immers zien dat we om iemand geven en dat iemand ertoe doet. Een stukje erkenning dus. Zeker nu we langzaamaan de coronamaatregelen achter ons laten is dit een mooie manier om iemand te laten weten dat u aan ze denkt. Een kerstpakket is een mooie manier om waardering uit te spreken voor de afgelopen periode. Of het een collega, vriend of vriendin, familielid of iemand anders is, een goedgevuld kerstpakket wil iedereen ontvangen.

Landenthema

Een andere trend is een kerstpakket met een landenthema. De producten in dit soort pakketten zijn helemaal aangepast aan de tradities, gewoonten en specialiteiten van een bepaald land. We geven vast een paar voorbeelden ter inspiratie!

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Belgischt thema met een mooi bierpakket, met Belgische bieren, aangevuld met Belgische bonbons. Misschien laat u liever uw werknemers kiezen uit verschillende opties zoals een Brugse Zot bierpakket, een lekker Vlaams borrelpakket, of heerlijke Brusselse chocolade. U kunt ook denken aan een wafelijzer voor Luikse wafels, compleet met producten om deze meteen te maken. Heerlijk!

Wanneer u zoekt naar iets creatiefs als invulling voor een kerstpakket zou een kookpakket iets kunnen zijn. Een Engels thema met allerlei producten om Britse gerechten klaar te maken, zoals Fish and chips, English breakfast, scones of thee.

Een invulling zou ook een Aziatisch thema kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan groene thee, rijst en noedels, verschillende sauzen en kruiden, of recepten voor het maken van Aziatische gerechten. Buiten de box denken is toegestaan, want de mogelijkheden binnen het landenthema zijn eindeloos.

We zouden Italiaans Kerstpakketje niet zijn als we het Italiaanse landenthema voorbij laten gaan. Italië is bij uitstek het land van mooie wijnen, diverse worsten, kazen en Italiaanse chocolade. Het land staat bekend om de kwalitatieve producten en de wil om alleen het beste te leveren. Uitermate geschikt voor een kerstpakket dus!

Het landenthema hebben wij natuurlijk al helemaal meegenomen vanuit de kerstpakketten trends 2021. Ons landenthema is Italië en we bieden kerstpakketten met de mooiste streekproducten in een gevarieerd aanbod. Heeft u onze kerstpakketten al bekeken?

Variatie in kerstpakketten

Afwisseling in de kerstpakketten is een nieuwe trend, bijvoorbeeld een pakket met meerdere soorten producten, of een uniek pakket waaraan u nog niet eerder had gedacht. De invulling is breed, evenals de mogelijkheden.

Daarnaast kunt u ook denken aan een gepersonaliseerd pakket voor iedere werknemer of relatie. Geen standaard kerstpakket voor iedereen, maar een combinatie van verschillende kerstpakketten, beter afgestemd op de persoon. Leuk idee toch? Wij vinden dit in ieder geval een mooie trend!

Kleur, kleur en nog meer kleur

Eén van de andere kerstpakketten trends van 2021 is het gebruiken van een verrassende kleurencombinatie. Oftewel, heel veel kleuren, een specifieke kleur, of twee contrasterende kleuren: het kan dit jaar niet fout gaan op het gebied van kleur! De kleuren kunt u zelf invullen, of aanpassen aan de kleuren die binnen uw bedrijf centraal staan. U kunt ook denken aan een pakket in één kleur, bijvoorbeeld geheel in het rood. Dit geeft mooie en contrasterende effecten. U kunt hiermee helemaal los gaan en zelf bepalen wat u mooi vindt en wat er bij uw bedrijf past.

Als tip willen we mee te geven om van tevoren eerst te bekijken welke producten allemaal bestaan in de gewenste kleur. Een korte brainstormsessie kan hierbij helpen. Bekijk online welke gele of rode producten er zijn die bruikbaar zijn voor een mooi kerstpakket en wees creatief. Zo heeft u een goed beeld bij uw wensen en ideeën voordat u gaat bestellen.

Meer eigen invulling in het kerstpakket

Eigen invulling is een interessante trend die heel veel ruimte geeft voor uw eigen wensen of voorkeuren. Ik kan me namelijk voorstellen dat u geen ‘standaard’ kerstpakket zoekt, maar graag origineel wilt zijn. U geeft liever een mooie cadeaubon of een specifiek product. Dit kan van alles zijn, van de nieuwste gadgets tot geluidssystemen, beautyproducten of boeken.

Ook in kerstpakketten gevuld met voedsel en dranken kan de eigen invulling centraal staan. Denk hierbij aan specifieke producten, de trend van kleurencombinaties of een landenthema. Ga vooral aan de slag met het samenstellen van uw kerstpakket dit jaar. Juist wanneer u kiest voor een pakket met voedsel en dranken is het leuk als dit een eigen invulling krijgt. Maak uw kerstpakket zo persoonlijk als u dat wenst, met een leuke boodschap, een product waarbij de ontvanger aan u denkt of vind zelf een andere manier om een origineel kerstpakket cadeau te geven aan uw collega, familie of geliefde.

Wij denken natuurlijk graag met u mee over het personaliseren van uw kerstpakketten! Neem vooral contact op als u hierover vragen heeft.

We hopen dat u iets heeft gehad aan de kerstpakketten trends 2021! Hopelijk heeft u nieuwe
inspiratie opgedaan en bent u helemaal klaar voor het samenstellen van een mooi kerstpakket dit jaar! Heeft u al een goed idee?